Κορεάτικη τυλιχτή ομελέτα «Gyeran mari»

10'

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita dor
  • 5 μέτρια αυγά
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο (λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. τριμμένο καρότο
  • 1 φύλλο φύκι (νόρι), Vitasia

 

Γαρνιτούρες:

  • Kimchi (καυτερό λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση), Vitasia
  • Καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού
  • φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) ψιλοκομμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  2. Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το καρότο και το φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος). Ανακατεύουμε καλά.
  3. Αλείβουμε με πινέλο ένα μέτριo τηγάνι (15 εκατοστών) με λάδι. Τοποθετήστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέστε το μείγμα από αυγό μέχρι να καλύψετε την επιφάνεια του τηγανιού (λεπτή στρώση). Θα σας περισσέψει αρκετό μείγμα που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια.
  5. Λίγο πριν ψηθεί εντελώς η ομελέτα (θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρή) τοποθετήστε πάνω το φύλλο από το φύκι.
  6. Αρχίστε να διπλώνετε την ομελέτα με μια σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα στενόμακρο ρολό.
  7. Τοποθετήστε την ομελέτα στην άκρη του τηγανιού και αλείψτε το τηγάνι ξανά με λάδι.
  8. Προσθέστε ξανά μείγμα από αυγό μέχρι να καλύψετε την επιφάνεια του τηγανιού (λεπτή στρώση). Το μείγμα θα ενωθεί και θα ψηθεί με την προηγούμενη ομελέτα.
  9. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα από το αυγό. Το αποτέλεσμα θα είναι μια στενόμακρη χοντρή τυλιχτή ομελέτα.
  10. Σερβίρετε στο πιάτο με σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι και kimchi.
X