Κοτόπουλο σουβλάκι “σατάι” με φυστικοβούτυρo και γάλα καρύδας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

  • 500γρ. κοτόπουλο μπούτι σουβλάκι, Του Χασάπη
  • 400ml γάλα καρύδας, Freshona
  • Χυμό και ξύσμα από ένα μοσχολέμονο (λάιμ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 6 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Exotic Food
  • 2 κ.σ φιστικοβούτυρο απαλό,Go On
  • 1 κ.σ φρέσκο τζίτζερ, τριμμένο
  • 1 κ.σ σάλτσα γλυκό τσίλι, Exotic Food
  • ½ κ.σ κάρυ σε σκόνη, Kania
  • 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Επιπλέον υλικά

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι για το ψήσιμο, Vita dor
  • 1 μοσχολέμονο (λάιμ) κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Περάστε το κοτόπουλο στα ξυλάκια για σουβλάκι.
  2. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της συνταγής για δυο ώρες τουλάχιστον.
  3. Αφού μαριναριστούν, αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε τη μαρινάδα για το σερβίρισμα.
  4. Βάλτε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αλείψτε με ένα πινέλο ή χαρτί την επιφάνεια με φυτικό λάδι.
  5. Ψήστε τα σουβλάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
  6. Για τη σάλτσα: Παράλληλα σε ένα μικρό τηγανάκι βράστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά και να δέσει ελαφρώς.
  7. Σερβίρετε με μοσχολέμονο κομμένο σε μοίρες.
X