Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)

25'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ αποξηραμένα noodles αυγών, Vitasia
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita dor
  • 300γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες, Του Χασάπη
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι, Kania (προαιρετικά)
  • 3-4 κ.σ. corn flour
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita Dor
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 100γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Green Grocer’s
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες κατά μήκος
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente , ή βράστε τα noodles αβγών σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Στραγγίστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε και πάλι. Περιχύστε με λίγο λάδι και ανακατέψτε ούτως ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Τοποθετήστε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε τη σόγια, το τσίλι και το τζίτζερ.
  4. Ακολούθως περάστε μια-μια τις λωρίδες κοτόπουλο από το corn flour και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ βάζετε 2 κ.σ. λάδι και αφού κάψει προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  7. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπρόκολο και το καρότο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.
  8. Ανακατέψτε τα noodles, προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  9. Σερβίρετε αμέσως.
X