Κοτόπουλο Biryani

45'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γρ. σαφράν, Deluxe ανακατεμένο με 2 κ.σ. ζεστό γάλα, Milbona
  • 50γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό τσίλι ή ½ κ.γ. σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 1 συσκευασία (500γρ.) κοτόπουλο στήθος ή μηρούς κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
  • 30γρ. γιαούρτι, νώμα
  • 2 φλ. (500γρ) νερό
  • 50γρ. cashews, Alesto
  • 25γρ. σταφίδες, νώμα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1φλιτζ. ρύζι (200γρ) μπασμάτι, νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής. Ανακατέψτε το σαφράν με το ζεστό γάλα και αφήστε το να βγάλει το χρώμα του.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  3. Σε μια κατσαρόλα, που μπορεί να μπει στο φούρνο (πυρίμαχη), λιώστε το βούτυρο.
  4. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι. Αφού καραμελώσει ελαφρά, προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, τα αρτύματα garam masala και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να θωρακίσετε το κοτόπουλο.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε το νερό, το σαφράν με το γάλα, το γιαούρτι, τα cashews, τις σταφίδες, το λεμόνι, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο.
  6. Ανακατέψτε καλά μέχρι να βράσει το νερό.
  7. Τέλος προσθέστε μέσα το ρύζι και ανακατέψτε.
  8. Σκεπάστε το ρύζι με λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  9. Όταν ψηθεί το ρύζι, βγάλτε την κατσαρόλα από τον φούρνο και καλύψτε με μία καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  10. Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
  11. Σερβίρετε με ραΐτα αγγουριού.
X