Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος ή μπούτι, χωρίς πέτσα, “Του Χασάπη”
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα έξι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο, Kania
  • 2 κ.γ. πάπρικα, Kania
  • ½  κ.γ. κανέλα, Kania
  • Νιφάδες κόκκινου καυτερού πιπεριού (προαιρετικά), Deluxe

 

 


Για τη σάλτσα ταχίνι:

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα γιαουρτιού από τη συνταγή «Τραγανές πατάτες Za’atar»
  • 200γρ. ψημένα ρεβίθια, Sol & Mar
  • 2 κ.γ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

 

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • Σάλτσα γιαουρτιού
  • Ρόδι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο, Alesto


 

Μέθοδος παρασκευής

Για το κοτόπουλο

  1. Ετοιμάστε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Συνδυάστε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι αναμειγνύοντάς τα με τη μαρινάδα.
  3. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 210 C°.
  5. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώστε το κοτόπουλο.
  6. Ψήστε το κοτόπουλο στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  7. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόψτε το σε μερίδες εάν χρειάζεται.

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  1. Πολτοποιήστε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ.
  2. Ανακατέψτε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ.

 

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε το κουκουνάρι και βάλτε το στη συνέχεια σε ένα μπολ.
  2. Σερβίρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Το περιχύνετε με τη σάλτα από ταχίνι και γιαούρτι και
  3. Πασπαλίζετε με κουκουνάρι, μαϊντανό και ρόδι.
X