Κουβανέζικη πουτίγκα «Pudín de Pan»

15'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Κάθε νησί της Καραϊβικής έχει τη δική του εκδοχή της πουτίγκας ψωμιού, συμπεριλαμβανομένης και της Κούβας. Τα ισπανόφωνα νησιά την αποκαλούν «Pudín de Pan».

 

  • ½ κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το ταψί, Milbona
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 150γρ. σταφίδες ανακατεμένες με 3 κ.σ. κουβανέζικο ρούμι
  • 400ml γάλα καρύδας (κονσέρβα), Freshona
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 3 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 200γρ. λευκό ψωμί με κρούστα τύπου μπαγκέτα, κομμένο σε κύβους
  • 50γρ. παγωμένο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια, Milbona

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε το ταψί.  Πασπαλίστε το ταψί με  1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Ανακατέψτε τις σταφίδες μαζί με το ρούμι για να μαριναριστούν σε ένα μικρό μπολ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη ζάχαρη μαζί με το γάλα, τα αυγά και την κανέλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Στο ίδιο μεγάλο μπολ που κτυπήσατε το μείγμα με τα αυγά, προσθέστε το ψωμί, τις σταφίδες και το ρούμι.
  5. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25cm x 25cm.
  6. Από πάνω προσθέστε και το παγωμένο βούτυρο που κόψατε σε μικρούς κύβους.
  7. Ψήστε στους 180°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
X