Κουλουράκια με πορτοκάλι και γιαούρτι

15'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • 75γρ. βούτυρο ανάλατο, Belbake
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ.)
  • 25γρ. γιαούρτι χωριάτικο, νώμα
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 1 ½ κ.γ. σόδα, Belbake
  • Πρέζα αλάτι

 

Για την επάλειψη

  • 1 μέτριο αυγό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μίξερ επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
  3. Ξεκουράστε τη ζύμη για 15 λεπτά σε πλαστική μεμβράνη.
  4. Ζυγίστε το κάθε μπισκότο σε 40γρ. και πλάστε σε στενόμακρο κορδόνι.
  5. Τυλίξτε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να έχετε το σχήμα “S”.
  6. Αλείψτε τα μπισκότα με το αυγό.
  7. Ψήστε στους 180°C για 15-20 λεπτά σε ταψί με λαδόχαρτο.
X