Κουραμπιέδες με κακάο, φουντούκι, πορτοκάλι και βανίλια

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

18

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες που ξεφεύγουν απ’ τους παραδοσιακούς συνδυασμούς!

  • 100γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 50γρ. βούτυρο πρόβειο (ζαχαροπλαστικής)
  • 50γρ.  ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20γρ. κακάο, Belbake
  • 1/3 κ.γ. baking powder, Belbake
  • 2 κ.γ. βανίλια σε φακελάκι, Belbake
  • 1 κ.γ.  ξύσμα πορτοκαλιού
  • 30γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 15γρ. ρούμι, Liberte
  • 25γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, Alesto
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, Belbake

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC.
  2. Σε ένα ταψάκι, βάζετε τα φουντούκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν, βγάζετε τα φουντούκια από το φούρνο και τα βάζετε σ ’ένα μπλεντεράκι μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.
  3. Σε ένα μίξερ κτυπάτε το βούτυρο (2 είδη) και τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  4. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη φρέσκια βανίλια και το Β.P. Σταματήστε το μίξερ για λίγο.
  5. Ακολούθως, προσθέστε στη ζύμη το ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, το ρούμι και τα φουντούκια.
  6. Συνεχίστε το κτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ακόμη 5’.
  7. Μαζέψτε τη ζύμη με τα χέρια και πλάστε σε πιο μικρές μπάλες μικρούς κουραμπιέδες των 30γρ.
  8. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να δώσετε Χριστουγεννιάτικα σχήματα βάλτε τη ζύμη ανάμεσα σε μια διπλωμένη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, απλώστε το μείγμα σε φύλλο 4cm και σχηματίστε Χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες με τα κουπάτ.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’΄ ή μέχρι να ροδίσουν.
  10. Βγάλτε από φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  11. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
  12. Διατηρήστε σε αεροστεγές κουτί.

 

Μυστικά επιτυχίας

  • Το αλεύρι ΔΕΝ χρειάζεται κοσκίνισμα.
  • Η μέτρηση των υγρών υλικών σε ηλεκτρονική ζυγαριά είναι διαφορετική από την μέτρηση σε μετρητή υγρών. Ίδια ποσότητα 100 γρ. λάδι σε ζυγαριά ζυγίζουν 117ml σε μετρητή υγρών!
  • Πλάστε ή κόψτε τους κουραμπιέδες σχετικά μικρούς (30γρ.) έτσι ώστε να μην χρειάζονται πολλή ώρα ψήσιμο.

 

 

 

X