Κοφτό μακαρονάκι με τυρί «Mac & Cheese»

15'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. κοφτά μακαρονάκια τύπου elbow, Combino
  • 250ml γάλα, ΓΑΛΠΟ
  • 1 ½  κ.σ. αλεύρι, νώμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 100γρ. αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
  • 50γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο, Milbona

 

Για το γαρνίρισμα: σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σάλτσα.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.
  4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
  5. Σερβίρετε και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  6. Εναλλακτικά τοποθετήστε τα μακαρονάκια σε πυρίμαχο σκεύος και ψήστε τα στον φούρνο (200°C αέρα) μέχρι να πάρουν χρώμα.
X