Κρέμα λεμόνι

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

  • 150γρ. χυμό από τρία μέτρια λεμόνια (βάρους 125γρ το καθένα)
  • 3 κ.γ ξύσμα από λεμόνι
  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής (55-60γρ)
  • 120γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 100ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona

 

Για το καψάλισμα της κρέμας

  • 4 κ.σ. (70γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake

 

Για τα πυρίμαχα σκεύη

  • 1 κ.σ βούτυρο ανάλατο για το άλειμμα, Milbona
  • 4 κ.γ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα, Belbake
  • Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το μείγμα της κρέμας

  1. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με ζάχαρη τα πυρίμαχα σκεύη.
  2. Σε μια μέτρια μπασίνα (μπολ) τοποθετήστε τον χυμό, το ξύσμα λεμόνι, τα αυγά και τη ζάχαρη.
  3. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ακολούθως τοποθετήστε και τη κρέμα και ανακατέψτε ξανά.
  4. Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
  5. Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι τα 2/3 των σκευών.
  6. Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από τον φούρνο και το νερό. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
  7. Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.

 

Για το κάψιμο της κρέμας

  1. Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
  3. Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.
X