Κρέπες από φακές

60'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τον χυλό

  • 1 φλ. (200γρ.) αποξηραμένες ψιλές φακές, ΕΠΙΛΟΓΗΣ
  • 2 μέτρια αυγά (100γρ.)
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (60γρ.), Χρυσός Μύλος
  • 2 κ.γ. baking powder, Belbake
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 130γρ. σπανάκι κατάψυξης (5 μπαλάκια), ψιλοκομμένο Green Grocers

 

Επιπλέον υλικά

  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita Dor
  • Chutney (φρούτων), Deluxe
  • Μια συσκευασία τυρί cottage, Milbona
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Κερασοντομάτες κομμένες στην μέση

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Φουσκώστε τις φακές από την προηγούμενη νύκτα ή μια ώρα πριν σε κοχλαστό νερό. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. φακές.
  2. Στραγγίστε καλά τις φακές και τοποθετήστε τις σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το αυγό, το αλεύρι, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι. Το σπανάκι θα το προσθέσετε μετά.
  3. Αλέστε καλά τις φακές μέχρι να έχετε έναν χυλό. Αν ο χυλός είναι παχύρευστος, προσθέστε ακόμη λίγο νερό.
  4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι (δεν χρειάζεται ξεπάγωμα). Ανακατέψτε καλά.
  5. Λαδώστε με χαρτί ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνήστε να απλωθεί.
  6. Ψήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε και ψήστε για 1′ και από την άλλη πλευρά.
  7. Αφού τελειώσετε όλο το μείγμα, σερβίρετε τις κρέπες με τις γαρνιτούρες.
X