Κριτσίνια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
10
Μερίδες
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 100γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 100ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 100ml κρύο νερό
- 1 κ.σ. ξύδι από κρασί , ΑΡΧΑΪΚΑ
- 125γρ αλεύρι ολικής άλεσης, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 125γρ αλεύρι χωριάτικο, XΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 1 ½ κ.γ. baking powder, Belbake
- 1 κ.γ. ρίγανη, Kania
- ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ανακατέψτε τις ελιές, το ελαιόλαδο, το νερό και το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Ενώστε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
- Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τοποθετήστε την πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Ανοίξτε την σε ορθογώνιο σχήμα με έναν πλάστη.
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή έναν κόφτη της πίτσας κόψτε τη ζύμη κατά μήκος, σε 10 λωρίδες.
- Πάρτε την κάθε λωρίδα και πλάστε τη σε στενόμακρα κριτσίνια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
- Εναλλακτικά ζυγίστε 55γρ ζύμης και πλάστε σε στενόμακρα κριτσίνια.
- Αφού τελειώσετε με όλα τα κριτσίνια ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
- Αφού ψηθούν τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε τα σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.