Κρύα σούπα Σαλμορέχο “Salmorejο” ή γκασπάτσιο “gazpacho”

120'

Χρόνος Παρασκευής

0'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. πασάτα ντομάτας, Freshona
  • 250γρ. κόκκινα ντοματίνια
  • 100γρ. ψωμί
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 10 φύλλα βασιλικό
  • 2 κ.σ. ξίδι, Pason
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
  • 1 κ.γ. μέλι, Marlen
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania

 

Γαρνίρισμα

  • 2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
  • Βραστό ζαμπόν (χάμ), νώμα
  • Ντοματίνια
  • Κόλιανδρο
  • Τσίλι
  • Κόκκινα κρεμμύδια τουρσί
  • Σπόροι κολοκύθας, Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βάζουμε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
  2. Για να έχουμε μια πιο βελουδένια υφή, την περνάμε από σουρωτήρι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και σερβίρουμε με τις γαρνιτούρες.
X