Κυκλαδίτικη Καρπουζόπιτα

25'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. ψίχα καρπουζιού, άσπερμο
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • 1 κ.σ. μέλι, νώμα
  • ½ κ.γ. κανέλα, Kania
  • 1 πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Ελαιόλαδο, νώμα
  • Σουσάμι

 

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό, Gelatelli

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόχαρτο διαμέτρου 20-22 εκατοστών. Το λαδόχαρτο θα βοηθήσει την πίτα να βγει πιο εύκολα από τη φόρμα μετά το ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ συνθλίψτε το καρπούζι με τα δάκτυλα μέχρι να έχετε μικρά κομμάτια και αρκετό χυμό. Εάν το καρπούζι δεν είναι άσπερμο, αφαιρέστε τα σπόρια.
  3. Προσθέστε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  4. Στη συνέχεια αλείψτε το λαδόχαρτο στο ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σουσάμι.
  5. Ρίξτε το μείγμα με το καρπούζι ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Το μείγμα θα πρέπει να έχει πάχος 1-2 εκατοστών για να έχει λεπτό σώμα και τραγανή κρούστα.
  6. Ραντίστε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίστε με το σουσάμι.
  7. Ψήστε στους 180°C για μισή ώρα με σαράντα λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  8. Αφαιρέστε την από τον φούρνο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρετε με παγωτό ζεστή ή κρύα (παγωμένη στο ψυγείο).

 

X