Υλικά για 4 μέριδες:

 

Για το Λαβράκι:

  • Ολόκληρο φρέσκο Λαβράκι καθαρισμένο, “Fresh Fish Today”
  • 1 Καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες (σπιρτόξυλα)
  • 12 Λεπτές φέτες Τζίντζερ
  • 2 Ολόκληρα φρέσκα Κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ. Λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa

 

Για την Σάλτσα:

  • 4 κ.σ. Σάλτσα Σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.σ. Μαύρη Ζάχαρη, Belbake
  • 1 Αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. Τριμμένο Σκόρδο
  • 1 κ.γ. Σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. Τζίντζερ
  • ½ κ.γ. Ψιλοκομμένο Τσίλι
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

 

 

Για την Γαρνιτούρα:

  • 1 Καυτερή Πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (σπιρτόξυλα)
  • 1 Ολόκληρο φρέσκο Κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Φύλλα Κόλιαντρου

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Για την Σάλτσα:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
  3. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά και τοποθετείτε τη σάλτσα σε συνοδευτικά μπολ.

 

Για το Λαβράκι:

  1. Καθαρίστε καλά το ψάρι, ξεπλένοντάς το με κρύο νερό.
  2. Χαράξτε ελαφρά την κάθε πλευρά του ψαριού με κοφτερό μαχαίρι.
  3. Σε ένα πυρίμαχο πιάτο, τοποθετείστε τα κρεμμύδια, τη μισή ποσότητα του καρότου
    και τις 6 από τις 12 λεπτές φέτες τζίντζερ.
  4. Τοποθετείστε πάνω στα λαχανικά το καθαρισμένο ψάρι, και προσθέστε τις υπόλοιπες φέτες τζίντζερ
    και το υπόλοιπο καρότο.
  5. Βάζετε νερό να ζεσταθεί σε μια ανοικτή κατσαρόλα που θα πρέπει να χωρά ολόκληρο το ψάρι μαζί με το πιάτο του.
    Το νερό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα.
  6. Περιχύστε το ψάρι που βρίσκεται στο πυρίμαχο πιάτο του μέσα στην κατσαρόλα, με το λευκό ξηρό κρασί.
  7. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το σκέπασμά της ή με ένα λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και αφήστε να βράσει για 15 -20 λεπτά.
  8. Αφού ψηθεί, βγάλτε με προσοχή το πιάτο από την κατσαρόλα και αφαιρέστε το περιττό νερό.
  9. Περιχύστε το Λαβράκι με τη σάλτσα σόγιας.
  10. Γαρνίρετε με την καυτερή πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα φύλλα κόλιαντρου.
X