Για την κρέμα κάσιους

  • 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους, Alesto
  • 4 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • πιπέρι, Kania
  • 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

 

Για τα ρολά

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

Για το σερβίρισμα

  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας Νάπολι, Nostia
  • Ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό

 

Μέθοδος παρασκευής:

Για την κρέμα κάσιους

  1. Καλύψτε τα κάσιους με κρύο νερό και αφήστε από 8 μέχρι 24 ώρες.
  2. Στραγγίστε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέστε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.

 

Για τα λαζάνια

  1. Πλύντε τις μελιτζάνες και αφαιρέστε μία λεπτή φέτα από τη φλούδα κάθε πλευράς κατά μήκος. Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.
  2. Απλώστε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείψτε με λάδι και αλατοπιπερώστε.
  3. Σε ξεχωριστό ταψί κάνετε το ίδιο και για τα μανιτάρια φέτες.
  4. Ψήστε στο φούρνο στους 190°C μέχρι να πάρουν χρώμα. Θα χρειαστείτε 15΄ περίπου για τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και λιγότερο για τα μανιτάρια. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  5. Επάνω σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε μια φέτα κολοκυθάκι. Από πάνω τοποθετήστε μια φέτα μελιτζάνας.
  6. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μανιτάρι στο ένα άκρο και από πάνω τοποθετήστε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα κάσιους και τυλίξτε.
  7. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.

 

Για την παρουσίαση 

  1. Στρώστε μια πιατέλα σερβιρίσματος με σάλτσα ντομάτας.
  2. Τοποθετήστε τα ρολά λαχανικών στην πιατέλα, τοποθετήστε λίγη σάλτσα ντομάτας επάνω στα ρολά, και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
X