Λαχανόσουπα με λουκάνικο Κάλντο Βέρντε (“Caldo Verde”)

20'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 λουκάνικο αέρος (12 εκ.) chouriço (ή άλλο λουκάνικο), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι | νώμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι (ή όσο χρειάζεται)
  • 2 μέτριες πατάτες (400 γρ.) αποφλοιωμένες, κομμένες σε φέτες
  • 250 γρ. λαχανίδα (kale), χωρίς στέλεχος, χοντροκομμένη
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
  • Καλαμποκόψωμο broa (ή άλλο ψωμί), για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο. Αφού ροδίσει καλά, τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάρατε το λουκάνικο, προσθέστε ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  3. Αφού ροδίσει καλά το κρεμμύδι, προσθέστε μέσα το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε την πατάτα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
  5. Έπειτα ρίξτε μέσα νερό ή ζωμό, ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  6. Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για 12-14 λεπτά – ή μέχρι να ψηθεί πολύ καλά η πατάτα.
  7. Όταν ψηθεί η πατάτα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήστε την πατάτα με το ειδικό εργαλείο. Στη σούπα θα πρέπει φαίνονται τα κομμάτια της πατάτας (να μην είναι πουρές).
  8. Τέλος, τοποθετήστε τη σούπα πίσω στην εστία και προσθέστε μέσα τη λαχανίδα και το λουκάνικο.
  9. Βράστε για ακόμα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  10. Σερβίρετε με φρυγανισμένο καλαμποκόψωμο ή άλλο ψωμί.
X