Για το ψάρι
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 1 κιλό), Trawlic
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 8 λεπτές φέτες λεμονιού
- Αλάτι, Κυπάρι
- Πιπέρι, Kania
- Θυμάρι
Μέθοδος παρασκευής
Για τον σολομό
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190°C.
- Από τα κομμάτια της λαδόκολλας, κόβετε 4 μεγάλα κομμάτια σε σχήμα καρδιάς.
- Τοποθετείτε 2 λεπτές φέτες λεμονιού στο κάθε δεξί κομμάτι της καρδιάς και αλείφετε το αριστερό κομμάτι με ελαιόλαδο.
- Πάνω στο λεμόνι τοποθετείτε το σολομό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε θυμάρι.
- Κλείνετε ερμητικά τη λαδόκολλα διπλώνοντας προσεκτικά το χαρτί γύρω- γύρω.
- Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά.
Σάλτσα πέρι-πέρι (πίρι-πίρι)
Υλικά
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα 4
- 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 1 καυτερή πιπεριά ή ½ κ.γ. τσίλι, Kania
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, Kania
- 1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί, Pason
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 2 κ.σ. νερό
Προετοιμασία για την σάλτσα
- Σε ένα μπλέντερ προσθέστε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.