Λουκουμάδες τσούρος “Churros”

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 300γρ. (1 ¼ φλιτζάνι) νερό
  • 50γρ.ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 1/4κ.γ. αλάτι
  • ½φακελάκι εκχύλισμα βανίλιας, Belbake
  • ½ κ.σ. κανέλα αλεσμένη, Kania
  • 150γρ. (1 φλιτζάνι) αλεύρι γ.ο.χ, Belbake
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ.)

 

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • Φυτικό λάδιγια το τηγάνισμα Vita D‘or

 

Σάλτσα σοκολάτας Caliente

  • 200ml γάλα πλήρες, Milbona
  • 100 γρ. σοκολάτα, σπασμένη σεκομμάτια, Fin Carre

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προετοιμασία συνταγής: Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, προσθέστε μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Επιπλέον, ετοιμάστε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αφήστε τα πιάτα κατά μέρος.
  2. Ετοιμάστε και τη σάλτσα σοκολάτας. Βλέπε συνταγή #7. Αφήστε την κατά μέρος.
  3. Τοποθετήστε το λάδι στην κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμάσετε το μείγμα για τα τσούρος. Αν δείτε πως έχει πάρει θερμοκρασία, βγάλτε το από τη φωτιά. Προσοχή να μην καεί!
  4. Για τους λουκουμάδες τσούρος: Πάνω σε μια ζυγαριά, τοποθετήστε τη μικρή κατσαρόλα. Ζυγίστε και προσθέστε μέσα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα.
  5. Τοποθετήστε στη φωτιά και αφήστε τα να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέστε το ζυγισμένο αλεύριανακατεύοντας συνεχώςμεμια ξύλινη κουτάλα, έως ότου να πετύχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  7. Μεταφέρετετη ζύμησε ένα κρύομπολ και προσθέστετο αυγό, ανακατεύοντας με την κουτάλα με γρήγορες κινήσεις. Προσοχή να μην ψηθεί το αυγό!
  8. Μεταφέρετε τη ζύμησεμια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό (αστέρι) στόμιο και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  9. Παράλληλα, ζεστάνετε σε μια βαριά κατσαρόλα το φυτικό λάδι στους 200°C.
  10. Πιέστε τη σακούλα πάνω από το λάδι (κοντά στην επιφάνεια), σχηματίζοντας ριγωτά κορδόνια. Σταματήστε τη ροή της ζύμης πιέζοντας με το δάκτυλό σας το στόμιο του κορνέ (σχηματίζοντας έτσι το επιθυμητό μέγεθος).
  11. Τηγανίστε στο καυτό λάδι, τρία-τρία το πολύ κορδόνια, για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μέχρι να “χρυσίσουν” ελαφρώς.
  12. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα, σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
  13. Κυλίστε τα τσούρος μέσα στο μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Τοποθετήστε σε πιάτο μαζί με τη σάλτσα σοκολάτας.
  14. Σερβίρετέ τα ζεστά.

 

Σάλτσα σοκολάτας Caliente

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα με τη σοκολάτακαι τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζα για να μην «πιάσει» η σοκολάτα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην καεί.
  2. Αφαιρέστεαπό τη φωτιά την κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι δίπλα από τα churros.
X