Μίνι τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα

30'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 75γρ. μπισκότα κακάο, ΝΕΟ
  • 25γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα, Milbona
  • 200γρ. μαλακό τυρί, Goldessa
  • ½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.γ. βανίλια, Belbake
  • 1 μέτριο αυγό
  • 60γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά τετράγωνα, Fin Carré

 

Για το σερβίρισμα

  • μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, Maribel

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ζεστάνετε τονφούρνο στους180°C.
  2. Αλείψτε 6 μικρά φορμάκια σιλικόνης με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Για τη βάση των cheesecakes: Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ με το λιωμένο βούτυρο, που έμεινε από το άλειμμα, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Χωρίστε το μείγμα σε6 μικρά φορμάκια σιλικόνης. Πιέστε ελαφρά το μείγμα στη βάση.
  5. Για το μείγμα των cheesecakes: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε με ένα σύρμα το μαλακό τυρί, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
  6. Χωρίστε το μείγμα στα μικρά φορμάκια και τοποθετήστε ένα κομμάτι λευκής σοκολάτας μέσα στο μείγμα.
  7. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε βαθύ πυρίμαχο ταψί και προσθέστε μέσα ζεστό νερό μέχρι το 1/3 (μπεν μαρί).
  8. Ψήστεγια15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουνεντελώςκαι στη συνέχειατοποθετήστε για2-3 ώρες στο ψυγείο ή για μια ώρα στην κατάψυξη.
  9. Σερβίρετε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.
X