Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

25'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

5

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαγειρίτσα

  • ½ κιλό συκώτι κοτόπουλο, Του Χασάπη
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κ.σ  ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100ml λευκό κρασί, Cimarosa
  • 2 κ.σ μηλόξυδο, Deluxe
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο, Kania
  • 100γρ. ρύζι καρολίνα, ΕΠΙΛΟΓΗΣ
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, νωμα
  • 6 φύλλα. μαρούλι,  καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Χυμό από 2 λεμόνια (70γρ)
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους αυγού

 

Για τη γαρνιτούρα

  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το συκώτι:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε 2 λίτρα νερό και το συκώτι. Αρχικά αφήστε να κοχλάσουν και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Βράστε για 15 λεπτά μέχρι ξαφρίζοντας περιστασιακά με μία τρυπητή κουτάλα.
  2. Ακολούθως αφαιρέστε το συκώτι από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε σανίδα κοπής για να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Περάστε από κόσκινο το ζουμί από το συκώτι και κρατήστε το για τη σούπα.

 

Για τη σούπα:

  1. Ζεστάνετε μία μέτρια κατσαρόλα και προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει για 2 λεπτά.
  2. Ακολούθως προσθέστε το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του σβήστε με το κρασί. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστείτο αλκοόλ και προσθέστε το μηλόξυδο.
  3. Προσθέστε το ζουμί που κρατήσατε από το βράσιμο του συκωτιού και μετά τον κύβο κοτόπουλο.
  4. Μόλις βράσει το ζουμί προσθέστε όσο αλάτι επιθυμείτε, το ρύζι και ανακατέψτε μια φορά χαμηλώνοντας παράλληλα τη φωτιά.
  5. Αφού ψηθεί το ρύζι (περίπου 10 λεπτά), προσθέστε το ψιλοκομμένο συκώτι και τη ρίγανη.
  6. Αφήστε να βράσουν για ένα με δύο λεπτά και προσθέστε το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε ελαφρώς.
  7. Παράλληλα σε ένα μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα ώστε να πήξει η σούπα.
  8. Ενώ ψήνεται το κορν φλάουρ ετοιμάστε τους κρόκους. Τοποθετήστε τους σε ένα μικρό μπολ και με τη βοήθεια μιας κουτάλας πάρτε μικρές ποσότητες από το ζεστό ζουμί της σούπας και ενσωματώστε το στο μείγμα με τα αυγά.
  9. Προσθέστε το μείγμα από το αυγό με το ζωμό πίσω στη σούπα και σβήστε τη φωτιά. Τα αυγά θα ψηθούν με τη θερμότητα της σούπας.

 

Για τη γαρνιτούρα

  1. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο και μαύρο πιπέρι. Γαρνίρετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

 

X