Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια από φασόλια και κάσιους

60'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 20 μπαλάκια των 35γρ.

  • ½ φλιτζάνι (85γρ.), ALESTO
  • 100γρ. (1/2 φλιτζ.) κινόα με πλιγούρι, TERRANEA
  • 2 κ.σ (12γρ.) ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (5γρ.)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (80γρ.)
  • 2 κ.σ. (50γρ.) πάστα ντομάτας, Kania
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, Kania
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 400γρ. (220γρ. χωρίς ζουμί) κόκκινα φασόλια κονσέρβα, Freshona

 

Για το σερβίρισμα

  • 400γρ. (1 συσκευασία) σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή άλλες γεύσεις, Combino
  • 250γρ. (1/2 συσκευασία) σπαγγέτι ολικής άλεσης, Combino
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ. κίτρινο ή λευκό χορτοφαγικό τυρί (τύπου τσένταρ ή με καρυδέλαιο), ΓΑΛΠΟ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Φουσκώστε 85γρ. κάσιους για μια ώρα σε ζεστό νερό. Το βάρος των κάσιους θα αυξηθεί στα 100γρ.
  2. Στραγγίζετε τα φασόλια από το νερό της κονσέρβας και πλύνετε τα ελαφρά σε ένα σουρωτήρι. Αφήστε να στραγγίζουν από το νερό.
  3. Για την κινόα με πλιγούρι: Μετρήστε μισό φλιτζάνι κινόα με πλιγούρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό (220γρ.) και ½ κ.γ. αλάτι. Αφού κοχλάσει, προσθέστε την κινόα. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά. Ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό. Κλείστε τη φωτιά και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Το βάρος της κινόα θα αυξηθεί στα 250γρ.
  4. Στραγγίζετε τα κάσιους και τα τοποθετείτε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάστα ντομάτας, τον δυόσμο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αλέστε ελαφρώς όλα τα υλικά. Ακολούθως προσθέστε την κινόα και τα στραγγισμένα φασόλια. Αλέστε ξανά ελαφρά. Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι εντελώς λιωμένο.
  6. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Παράλληλα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  7. Στη συνέχεια, αφού πάρετε το μείγμα από το ψυγείο, βρέξτε τα χέρια σας με νερό, σχηματίστε 20 μπαλάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε λαδόχαρτο.
  8. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Παράλληλα, ψήστε τα σπαγγέτι σε κοχλαστό νερό και βράστε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα βαθύ τηγάνι.
  10. Αφού ψηθούν τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα στη σάλτσα και βράστε τα ελαφρώς. Τοποθετήστε τα επάνω από τα σπαγγέτι και σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
X