Μανιταρόσουπα Cappuccino

20'

Χρόνος Παρασκευής

45'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ.ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 μέτριο καρότο, 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη, όλα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 200γρ. μανιτάρια άσπρα, ολόκληρα
  • 100γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ολόκληρα χωρίς σκληρό κοτσάνι
  • 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα από μέσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • Πιπέρι, Kania
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe (εάν χρειαστεί)

 

Γαρνιτούρες

  • Αφρόγαλα
  • Σχοινόπρασο
  • Τσιπς μανιταριών

 

Τσιπς Μανιτάρι

  • 300γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Ψητό τυρί Μπρι ή Καμαμπέρ με μπαγκέτα σκόρδο
• 1 συσκευασία μπρι ή καμαμπέρ (250 γρ.),  Chêne dargent
• Μπαγκέτα με σκόρδο, Chef Select

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα λαχανικά της συνταγής (κρεμμύδι, καρότο, πατάτα, μανιτάρια, σκόρδο) και ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Στρώστε το λαδόχαρτο σε ταψί και απλώστε πάνω τα λαχανικά.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό και το νερό.
  5. Καλύψτε τα λαχανικά με νερό και σιγοβράστε για 15 λεπτά ανακατεύονταςανά διαστήματα.
  6. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το θυμάρι. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περάστε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο ζεστό νερό.
  7. Προσθέστε πιπέρι και αλάτι (εάνχρειάζεται).
  8. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά ζεστά ποτήρια με τις γαρνιτούρες: αφρόγαλα, τσιπς μανιταριών, και σχοινόπρασο.
  9. Σε ένα πιατάκι δίπλα, σερβίρετε την μπαγκέτα κομμένη σε χοντρές φέτες, αλειμμένη με λιωμένο τυρί, πασπαλισμένη με τσιπς μανιταριών και σχοινόπρασο.

Τσιπς Μανιτάρι

  1. Ψήστε τα μανιτάρια στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά πάνω σε λαδόχαρτο.

 

Ψητό τυρί Μπρι ή Καμαμπέρ με μπαγκέτα σκόρδο

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C. Βγάλτε το περιτύλιγμα από την μπαγκέτα και βάλτε την επάνω σε ένα λαδόχαρτο και σε ένα ταψάκι.
  • Ψήστε την μπαγκέτα στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει).
  • Όταν απομείνουν δέκα λεπτά για να βγάλετε την μπαγκέτα από το φούρνο, βγάλτε το περιτύλιγμα από το μπρι ή το καμαμπέρ και βάλτε το τυρί επάνω στο ίδιο ταψάκι που έχετε τοποθετήστε και την μπαγκέτα.
  • Συνεχίστε το ψήσιμο με το τυρί για ακόμα 10 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσει).
  • Όταν ψηθεί το τυρί, βγάλτε το από τον φούρνο τοποθετήστε το προσεκτικά με μια σπάτουλα επάνω σε πιάτο σερβιρίσματος. Το τυρί θα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως για να παραμείνει ρευστό.
  • Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες.  Με ένα μαχαίρι κόψτε το τυρί και αλείψτε την μπαγκέτα.
X