Μαρεγκάκια σοπλίγιος «soplillos»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

5

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 120γρ. ασπράδι (4 αυγά)
  • 120γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, Belbake
  • 100γρ. νιφάδες αμυγδάλου, Belbake

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το Monsieur Cuisine

  1. Τοποθετούμε στο δοχείο ανάμειξης (κάδο) το επίθεμα ανάδευσης, ρίχνουμε τα ασπράδια στο δοχείο ανάμειξης μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμόνι και τα κτυπάμε για 4 λεπτά/ ταχύτητα 4.
  2. Στο τέλος του χρόνου (στα 3:30) προσθέτουμε από την οπή πλήρωσης τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Αφού τελειώσει διπλώνουμε τα αμύγδαλα στη μαρέγκα.

Στο μίξερ

  1. Κτυπούμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη με το σύρμα (φουέτ) έως ότου φουσκώσει.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και κτυπούμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Διπλώνουμε τα αμύγδαλα στη μαρέγκα.

Για το ψήσιμο

  1. Στρώνουμε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100° Κελσίου αέρα.
  2. Με τη βοήθεια δυο κουταλιών σούπας σχηματίζουμε τις μαρέγκες πάνω στο ταψί.
  3. Ψήνουμε στους 100° Κελσίου για 1 ½  ώρα.

Σημεία επιτυχίας: Για να πετύχει η μαρέγκα, το δοχείο ανάμειξης (κάδος) και το επίθεμα ανάδευσης πρέπει να είναι κρύα, καθαρά και χωρίς ίχνος λίπους.

X