Υλικά:
- 1 φλιτζ. (200γρ) μαύρη ζάχαρη, Belbake
- 1 φλιτζ. (225γρ) γάλα, Milbona
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- 3 μέτρια αυγά
- 4 φλιτζ. (200γρ.) λευκό ψωμί με κρούστα τύπου μπακέτα, κομμένο σε κύβους
- 250γρ. (2 συσκευασίες) φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους, Lovillio
- 1 φλιτζ (150γρ) σταφίδες
- 2/3 φλιτζ. (100γρ) ψιλοκομμένα αμύγδαλα, Alesto
- 50γρ. παγωμένο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια συν ½ κ.σ λιωμένο βούτυρο για το ταψί, Milbona
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα, Gelatelli
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βουτυρώστε το ταψί.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τη ζάχαρη μαζί με το γάλα και τη κανέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Σε άλλο μεγάλο μπόλ ανακατέψτε τα αυγά και προσθέστε λίγο από το ζεστό μείγμα της ζάχαρης με το γάλα.
- Αφού ανακατέψετε για λίγο, προσθέστε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στο μείγμα με τη ζάχαρη και το γάλα.
- Στο ίδιο μεγάλο μπολ που κτυπήσατε τα αυγά, προσθέστε το ψωμί, τη μισή ποσότητα από το τυρί, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα
- Περιχύστε στο μπολ με το ψωμί το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25cm x 25cm.
- Από πάνω προσθέστε το υπόλοιπο τυρί που έμεινε κομμένο σε μικρούς κύβους και το παγωμένο βούτυρο.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μοτσαρέλα.
- Σερβίρεται συνήθως ζεστό σε ατομικά μπολ μαζί με παγωτό.