Μεξικάνικη πουτίγκα με πίτες τορτίγιας “CAPIROTADA”
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
Για ένα ταψί διαστάσεων 25cm x 25cm
- 1 φλιτζ. (200γρ.) μαύρη ζάχαρη, Belbake
- 1 φλιτζ. (225γρ.) γάλα, Milbona
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- 3 μέτρια αυγά
- 150γρ. λευκό ψωμί με κρούστα τύπου μπαγκέτα, κομμένο σε κύβους
- 100γρ. πίτες τορτίγιας κομμένες σε μικρά κομμάτια με το χέρι, El Tequito
- 250γρ. (2 συσκευασίες) φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους, Lovillio
- 1 φλιτζ. (150γρ.) σταφίδες, Belbake
- 2/3 φλιτζ. (100γρ.) ψιλοκομμένα αμύγδαλα, Alesto
- 50γρ. παγωμένο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια συν ½ κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το ταψί, Milbona
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα, Gelatelli
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε το ταψί.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τη ζάχαρη μαζί με το γάλα και την κανέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά και προσθέστε λίγο από το ζεστό μείγμα της ζάχαρης με το γάλα.
- Αφού ανακατέψετε για λίγο, προσθέστε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στο μείγμα με τη ζάχαρη και το γάλα.
- Στο ίδιο μεγάλο μπολ που κτυπήσατε τα αυγά, προσθέστε το ψωμί, τις πίτες τορτίγιας, τη μισή ποσότητα από το τυρί, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
- Περιχύστε στο μπολ με το ψωμί το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25cm x 25cm.
- Από πάνω προσθέστε το υπόλοιπο τυρί που έμεινε κομμένο σε μικρούς κύβους και το παγωμένο βούτυρο.
- Ψήστε στους 180°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μοτσαρέλα.
- Σερβίρεται συνήθως ζεστό σε ατομικά μπολ μαζί με παγωτό.