Μηλόπιτα “Galette”

25'

Χρόνος Παρασκευής

45'

Χρόνος Ψησίματος

16

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη, Belbake
  • Πρέζα αλάτι
  • 120γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 60-70ml νερό παγωμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο για το ψήσιμο, Milbona

 

Για τη γέμιση

  • 3 μεγάλα μήλα
  • 2κ.σ.ζάχαρη, Belbake
  • 1/2κ.γ.κανέλα αλεσμένη, Kania
  • 2κ.σ.βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικράκομμάτια, Milbona

 

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό βανίλιας, Gelatelli

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Σε έναν επεξεργαστήτροφίμων, τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τοβούτυρο και αλέστεγιαπερίπου 5δευτερόλεπτα.Πασπαλίστε με τοπαγωμένο νερόπάνω απότομίγμα αλευριούκαι συνεχίστε τη διαδικασία, για περίπου 10 δευτερόλεπτα, μέχριη ζύμηνα αρχίσεινα δένει.
  2. Μεταφέρετε τη ζύμη επάνω σε πάγκο εργασίας και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Κάντε τη μία μπάλα, σκεπάστε τη με μεμβράνη κουζίνας και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τελειώσετε με το δεύτερο στάδιο.

 

 Για τη γέμιση:

  1. Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα στα τέσσερα, κόψτε κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
  2. Ακολούθως προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.

 

Για την πίτα

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και ανοίξτε τη ζύμη σε 30 εκατοστά διάμετρο με πλάστη. Μεταφέρετε τη ζύμη επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
  3. Ξεκινώντας από το κέντρο τοποθετήστε τα μήλα κυκλικά, με την επόμενη στρώση να επικαλύπτει την προηγούμενη 1 – 2 εκατοστά. Εναλλακτικά ρίξτε απλά τα μήλα στο κέντρο.
  4. Τελειώστε με τις στρώσεις των μήλων αφήνοντας ένα κενό 2.5 εκατοστών γύρω από την πίτα.
  5. Διπλώστε τη ζύμη που αφήσατε ακάλυπτη (2.5 εκατοστών) πάνω από τα μήλα, διπλώνοντάς τη σε ορισμένα σημεία για να μην ανοίξει.
  6. Τέλος, ρίξτε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε διάφορα σημεία πάνω από τα μήλα.
  7. Ψήστε για 30-35’ ή μέχρι η ζύμη και η μηλόπιτα να πάρουν χρώμα.
  8. Βγάλτε την πίτα από το φούρνο και αφού κρυώσει για δέκα λεπτά, μεταφέρετέ τη σε πιατέλα.
  9. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή με παγωτό.
X