Υλικά για 12 (50ml) ποτηράκια
Για το μους:
- 200ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
- 200γρ λευκή σοκολάτα με γεύση φράουλας, Bellarom
- 150γρ (30 τεμάχια) μίνι marshmallows, McEnnedy
- 50ml νερό
Για τη γαρνιτούρα:
- 12 μεγάλες φρέσκιες φράουλες
- 6 μεγάλα φρέσκα φύλλα δυόσμου
- 3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, Alesto
- 1 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
Μέθοδος παρασκευής:
- Σε ένα μίξερ, κτυπήστε την κρέμα μέχρι να σφίξει. Το μπολ όπως και το εργαλείο (σίρμα) του μίξερ θα πρέπει να είναι παγωμένα. Ακολούθως, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, τοποθετήστε την σοκολάτα σε κομμάτια, τα marshmallows και το νερό. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Στην συνέχεια ενώστε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος.
- Τοποθετήστε το μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Γεμίστε τα ποτήρια με μους, και τοποθετήστε στη κατάψυξη για 20 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα:
- Ενώ παγώνουν τα μους ετοιμάστε τη γαρνιτούρα.
- Ψιλοκόψτε τις φράουλες, το δυόσμο και ανακατέψετε τα με τα χοντροκομμένα φιστίκια, ζάχαρη και λάιμ (ξύσμα και χυμό).
Για το τελείωμα:
- Αφού παγώσουν τα μους, γαρνίρετε με το μείγμα της φράουλας και σερβίρετε. Εάν θα τα σερβίρετε αργότερα τότε τοποθετήστε τα στο ψυγείο.