Υλικά για 12 (50ml) ποτηράκια

 

Για το μους:

  • 200ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
  • 200γρ λευκή σοκολάτα με γεύση φράουλας, Bellarom
  • 150γρ (30 τεμάχια) μίνι marshmallows, McEnnedy
  • 50ml νερό

Για τη γαρνιτούρα:

  • 12 μεγάλες φρέσκιες φράουλες
  • 6 μεγάλα φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, Alesto
  • 1 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Σε ένα μίξερ, κτυπήστε την κρέμα μέχρι να σφίξει. Το μπολ όπως και το εργαλείο (σίρμα) του μίξερ θα πρέπει να είναι παγωμένα. Ακολούθως, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, τοποθετήστε την σοκολάτα σε κομμάτια, τα marshmallows και το νερό. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  3. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
  4. Στην συνέχεια ενώστε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος.
  5. Τοποθετήστε το μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Γεμίστε τα ποτήρια με μους, και τοποθετήστε στη κατάψυξη για 20 λεπτά.

 

Για τη γαρνιτούρα:

  1. Ενώ παγώνουν τα μους ετοιμάστε τη γαρνιτούρα.
  2. Ψιλοκόψτε τις φράουλες, το δυόσμο και ανακατέψετε τα με τα χοντροκομμένα φιστίκια, ζάχαρη και λάιμ (ξύσμα και χυμό).

 

Για το τελείωμα:

  1. Αφού παγώσουν τα μους, γαρνίρετε με το μείγμα της φράουλας και σερβίρετε. Εάν θα τα σερβίρετε αργότερα τότε τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
X