Μους μαύρης σοκολάτας με αβοκάντο, βιολογικό γάλα σόγιας μπανάνα και μέλι

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σοκολάτα (125γρ.) μαύρη σοκολάτα, 81% στερεά κακάο, J.D. Gross
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο βάρους 350γρ. (με πυρήνα και φλούδα)
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα (ή δύο μικρές)
  • 3 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 80ml ( 1/3 φλιτζάνι) βιολογικό γάλα σόγιας, Milbona
  • 2 πρέζες αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

Για τη διακόσμηση

  • Καρύδια ελαφρώς σπασμένα, Alesto
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Μούρα του δάσους, Green Grocers
  • Λεπτές φέτες πράσινου μήλου ή αχλάδι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Λιώστε τη σοκολάτασε μπεν μαρί και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Παράλληλα κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα του.
  3. Αφαιρέστε την σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε την σε επεξεργαστή τροφίμων. Μπορείτε επίσης να τη χτυπήσετε στο μίξερ με το εργαλείο για τις τάρτες.
  4. Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή τη λιωμένη σοκολάτα, τις μπανάνες, το μέλι, το γάλα και το αλάτι. Το μέλι προτείνεται να μπαίνει κουταλιά κουταλιά για να ελέγξετε την γλυκύτητα.
  5. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  6. Σερβίρετε τη μους κατευθείαν από το μπλέντερ ή διατηρήστε την στο ψυγείο.
  7. Σερβίρετε τη μους σε μπολ ή σε μικρά ποτηράκια. Γαρνίρετε με καρύδια, φρέσκο δυόσμο, αχλάδι ή μήλο και μούρα.
X