Μους σοκολάτας με αβοκάντο, μπανάνα και μέλι

15'

Χρόνος Παρασκευής

0

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο βάρους 350γρ. (με πυρήνα και φλούδα)
  • 3 κ.σ. κακάο, Belbake
  • 3-4 κ.σ. μέλι, νώμα
  • 80ml γάλα (αγελαδινό, σόγιας, καρύδας), Vemondo
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε κύβους

Για τη διακόσμηση

  • Μούρα του δάσουςή φράουλες
  • 3 κ.σ. καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια ελαφρώς σπασμένα
  • Φρέσκο δυόσμο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Λιώστε τη σοκολάτασε μπεν μαρί και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Παράλληλα κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα του.
  3. Αφαιρέστε τη σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τη σε επεξεργαστή τροφίμων. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τα υλικά σε ένα μπολ και να χρησιμοποιήσετε μια ράβδο χειρός (μπλέντερ).
  4. Προσθέστε μέσα στον κάδο του επεξεργαστή την λιωμένη σοκολάτα, το κακάο, το γάλα και το αλάτι. Το μέλι προτείνεται να μπαίνει κουταλιά-κουταλιά για να ελέγξετε τη γλυκύτητα.
  5. Κτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  6. Ακολούθως σταματήστε τον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε την μπανάνα σε κύβους.
  7. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα ή ένα πιρούνι.
  8. Η μους είναι έτοιμη! Σερβίρετε τη μουςκατευθείαν από το μπλέντερ ή διατηρήστε τη στο ψυγείο.
  9. Σερβίρετε τη μους σε μπολ ή σε μικρά ποτηράκια. Γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο, ξηρούς καρπούς και μούρα.
X