Υλικά για 8 άτομα
- 200γρ. κουβερτούρα (52% κακάο), Fin Carré
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο βάρους 700γρ (με πυρήνα και φλούδα)
- 6 κ.σ. κακάο, Belbake
- 8 κ.σ. μέλι ή όσο χρειάζεται, ΓΛΥΚΑΝΘΗ
- 150γρ. μαργαρίνη, Vita D’or
- 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
- 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε κύβους
Μπορείτε να προσθέσετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω υλικά :
- Καρύδια ελαφρώς σπασμένα, Alesto
- Κανέλα αλεσμένη, Kania
Για την διακόσμηση
- Φρέσκο δυόσμο
- Μούρα του δάσους Green Grocer’s ή φρέσκες φράουλες κομμένες σε κύβους (ή λεπτές φέτες)
- Λεπτές φέτες πράσινου μήλου ή αχλαδιού
Μέθοδος παρασκευής
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
- Παράλληλα κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε τον πυρήνα του.
- Αφαιρέστε την σάρκα από το αβοκάντο με ένα κουτάλι και τοποθετήστε τη σάρκα σε επεξεργαστή τροφίμων. Μπορείτε επίσης να τη χτυπήσετε στο μίξερ με το εργαλείο για τις τάρτες.
- Προσθέστε στον κάδο του επεξεργαστή τη λιωμένη σοκολάτα, το κακάο, και τη μαργαρίνη. Το μέλι προτείνουμε να μπαίνει κουταλιά -κουταλιά για να ελέγχεται η γλυκύτητα του μίγματος.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Ακολούθως σταματήστε τον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε τη μπανάνα σε κύβους όπως επίσης και τα επιπλέον υλικά που σας προτείνουμε στην συνταγή. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα ή ένα πιρούνι.
- Σερβίρετε την μους κατ ‘ευθείαν από το μπλέντερ ή διατηρήστε την στο ψυγείο.
- Σερβίρετε την μους σε μπολ ή σε μικρά ποτηράκια. Γαρνίρετε με τα προτεινόμενα υλικά.