Μπλινί με μαγιά

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

25-30 μπλινί

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 25-30 μπλινί (μέγεθος για ζακούσκι/ορεκτικό)

 

Για τη βάση της μαγιάς

  • 65γρ. νερό
  • 20γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 1 κ.γ. (3γρ.) ξηρή μαγιά, Belbake
  • ½ κ.γ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake   

 

Για τον χυλό

  • 200γρ. γάλα πλήρες, Milbona
  • 25γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο, Milbona
  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό (φυλάξτε το ασπράδι για μαρέγκα)
  • 75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • ½ κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake 
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το τελείωμα

  • Ασπράδι από ένα μέτριο αυγό
  • Βούτυρο λιωμένο Milbona ή λάδι φυτικό Vita dor
  • Ξινόκρεμα ή smetana
  • Καπνιστός σολομός, Nautica
  • Αυγά ψαριού, Deluxe
  • Σχινόπρασο

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη βάση της μαγιάς και τον χυλό

  1. Την προηγούμενη μέρα, ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση μαγιάς σε ένα μεγάλο μπολ ή δοχείο. Αφήνουμε μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιάσει η βάση σε όγκο.
  2. Ακολούθως προσθέτουμε μέσα τα υλικά για τον χυλό εκτός το ασπράδι και ανακατεύουμε.
  3. Καλύπτουμε τα υλικά με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 περίπου ώρες. Το μείγμα θα φουσκώσει αρκετά έτσι τοποθετούμε τα υλικά σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ ή δοχείο.
  4. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε το δοχείο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.
  5. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος, χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και την ενώνουμε απαλά με το μείγμα.

 

Για το τελείωμα:

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ξέβαθο τηγάνι και ετοιμάζουμε ένα μπολ με λιωμένο βούτυρο ή λάδι. Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με βούτυρο ή φυτικό λάδι.
  2. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε ένα μπλινί πέντε (5) εκατοστών περίπου. Δεν απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι όπως κάνουμε με τις γαλλικές κρέπες. Όταν το μείγμα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  1. Όταν πάρουν χρώμα τα μπλινί και από τις δυο πλευρές τότε είναι έτοιμα. Ιδανικά αφήνουμε τα μπλινί να «ξεκουραστούν» για μισή ώρα. Τα σερβίρουμε χλιαρά προς κρύα με τις γαρνιτούρες της επιλογής μας.

 

X