Μπουρίτο (Burrito) με κοτόπουλο

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

6-8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 6-8 μεγάλες τορτίγιες, Snack Day

 

Μαριναρισμένο κοτόπουλο με λάιμ

  • 1 συσκευασία φιλετάκια κοτόπουλο (500γρ.), Του Χασάπη
  • Μισό λάιμ κομμένο σε φέτες
  • ½ κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • ½ κ.γ. αγριοκύμινο, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 χυμό από λάιμ
  • ½κ.γ. αγριοκύμινο, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • Ανάμεικτα καυτερά μπαχαρικά, Deluxe

 

Γουακαμόλε (Guacamole)

  • 2 ώριμα αβοκάντο, λιωμένα με το πιρούνι
  • Μισή ποσότητα από τη συνταγή #1β Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo

 

Ξινή κρέμα

  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (200γρ.) ΓΑΛΠΟ
  • Χυμό από μισό λάιμ

 

Μεξικάνικο ρύζι Μαμασίτα

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 140γρ. (1 κονσέρβα) καλαμπόκι, καλά στραγγισμένο, Freshona
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο, Golden Sun

 

Χυλός από φασόλια “Frijoles refritos

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • ½ κ.γ. αγριοκύμινο, Kania
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μικρή κονσέρβα φασόλια, καλά στραγγισμένα (κρατήστε το ζουμί από τηv κονσέρβα), Cambo Largo
  • Ανάμεικτα καυτερά μπαχαρικά, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μαριναρισμένο κοτόπουλο με λάιμ

  1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο από 2 μέχρι 24 ώρες.
  2. Αφού μαριναριστεί καλά, ψήστε το σε τηγάνι του γκριλ μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
  3. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόψτε το σε λεπτές λωρίδες.

 

Σάλτσα ντομάτας “Pico de gallo

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε.
  2. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα μέχρι να μαριναριστούν καλά τα υλικά.

 

Τελική συναρμολόγηση για το μπουρίτο:

  1. Ζεστάνετε την τορτίγια και από τις δύο πλευρές για να γίνει πιο μαλακή, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Αλείψτε τη με λίγο χυλό από τα φασόλια (frijoles refritos).
  3. Προσθέστε στο κέντρο προς τα κάτω, σαν μια πλατιά γραμμή, το ρύζι και από πάνω το γουακαμόλε.
  4. Μετά προσθέστε το κοτόπουλο, τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τη ξινή κρέμα.
  5. Διπλώστε τις δύο άκρες της τορτίγιας δεξιά και αριστερά. Ακολούθως, διπλώστε την κάτω άκρη σκεπάζοντας έτσι τις δύο άκρες που είχατε διπλώσει πριν.
  6. Ρολάρετε προσεκτικά, σφίγγοντας παράλληλα το μείγμα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα σφικτό ρολό.

 

Γουακαμόλε (Guacamole)

  1. Βάλτε το αβοκάντο σε ένα μέτριο μπολ και πολτοποιήστε το χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  1. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.

 

Ξινή κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

 

Μεξικάνικο ρύζι Μαμασίτα

  1. Ζεστάνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  2. Αφού καραμελώσει ελαφρά προσθέστε το σκόρδο, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι και συνεχίστε να σοτάρετε.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το καλαμπόκι μαζί με το ζεστό νερό.
  4. Αφού κοχλάσει το νερό, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει (χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα) περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το υγρό.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα και αφήστε το να απορροφήσει όλα τα υγρά για ακόμα 10 λεπτά.
  7. Τέλος, ανακατέψτε ελαφρά με πιρούνι.

 

Χυλός από φασόλια “Frijoles refritos

  1. Σοτάρετε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, το κύμινο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
  2. Ακολούθως, προσθέστε τα φασόλια και σοτάρετε ελαφρά.
  3. Παράλληλα καρυκεύστε με τα καυτερά μπαχαρικά.
  4. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και λιώστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζουμί από την κονσέρβα και κοχλάστε ελαφρά. Προσθέστε όσο ζουμί χρειάζεται για να κάνετε έναν ελαφρά δεμένο πουρέ.
  5. Τοποθετήστε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και κοχλάστε ξανά μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.

 

X