Μπράουνις με φιστικοβούτυρο, κρεμώδες τυρί, μπανάνα και μπισκότο

30'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Μείγμα σοκολάτας:

  • 100γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, Fin Carré
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 3 μέτρια (150γρ.) αυγά
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος

 

Γέμιση:

  • 200γρ. κρεμώδες τυρί, GOLDESSA
  • 200γρ. φιστικοβούτυρο, Go On
  • 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

 

Επικάλυψη:

  • 8 μπισκότα κακάο, ΝΕΟ

 

Για το σερβίρισμα:

Παγωτό βανίλια, Gelatelli

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το ταψί:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόχαρτο. Ιδανικά, το λαδόχαρτο θα πρέπει να εξέχει από το ταψί για να διευκολύνει τη διαδικασία αφαίρεσης από το ταψί.

 

Για το μείγμα σοκολάτας:

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  2. Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  3. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  4. Αφού αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μεγάλο μπολ με το μείγμα του αυγού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Τέλος, προσθέτουμε αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

 

Για τη γέμιση:

  1. Τοποθετούμε το φιστικοβούτυρο και το κρεμώδες τυρί σε ένα μπολ και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  2. Κόβουμε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες.

 

Για το τελείωμα:

  1. Στο ταψί με το λαδόχαρτο, τοποθετούμε τα 2/3 του μείγματος της σοκολάτας και το απλώνουμε παντού.
  2. Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια σούπας, τοποθετούμε το μείγμα τυριού πάνω στο μείγμα σοκολάτας.
  3. Πάνω από το μείγμα τυριού, τοποθετούμε τη μπανάνα κομμένη σε φέτες.
  4. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το 1/3 του μείγματος της σοκολάτας και το απλώνουμε παντού.
  5. Τοποθετούμε τα οκτώ μπισκότα ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.
  6. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο να σταθεροποιηθεί. Το μείγμα παράλληλα, θα πρέπει να είναι λίγο ρευστό.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
  8. Ιδανικά, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για μια ώρα και κόβουμε σε τετράγωνα.
  9. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

 

X