Μπράουνις με φιστικοβούτυρο, κρεμώδες τυρί, μπανάνα και μπισκότο

30'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Μείγμα σοκολάτας:

  • 100γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, Fin Carré
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 3 μέτρια (150γρ.) αυγά
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος

 

Γέμιση:

  • 200γρ. κρεμώδες τυρί, GOLDESSA
  • 200γρ. φιστικοβούτυρο, Go On
  • 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

 

Επικάλυψη:

  • 8 μπισκότα κακάο, ΝΕΟ

 

Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό βανίλια, Gelatelli

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το ταψί:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C και στρώστε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόχαρτο. Ιδανικά, το λαδόχαρτο θα πρέπει να εξέχει από το ταψί για να διευκολύνει τη διαδικασία αφαίρεσης από το ταψί.

 

Για το μείγμα σοκολάτας:

  1. Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.
  2. Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
  3. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με σύρμα τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  4. Αφού αφρατέψουν, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μεγάλο μπολ με το μείγμα του αυγού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Τέλος, προσθέστε αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε καλά.

 

Για τη γέμιση:

  1. Τοποθετήστε το φιστικοβούτυρο και το κρεμώδες τυρί σε ένα μπολ και με ένα σύρμα ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  2. Κόψτε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες.

Για το τελείωμα:

  1. Στο ταψί με το λαδόχαρτο, τοποθετήστε τα 2/3 του μείγματος της σοκολάτας και απλώστε το παντού.
  2. Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια σούπας, τοποθετήστε το μείγμα τυριού πάνω στο μείγμα σοκολάτας.
  3. Πάνω από το μείγμα τυριού, τοποθετήστε τη μπανάνα κομμένη σε φέτες.
  4. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το 1/3 του μείγματος της σοκολάτας και απλώστε το παντού.
  5. Τοποθετήστε τα οκτώ μπισκότα ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.
  6. Ψήστε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο να σταθεροποιηθεί. Το μείγμα παράλληλα, θα πρέπει να είναι λίγο ρευστό.
  7. Βγάλτε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο και σκεπάστε το με μια καθαρή πετσέτα.
  8. Ιδανικά, αφήστε να σταθεροποιηθεί για μια ώρα και κόψτε σε τετράγωνα.
  9. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
X