Υλικά για 12 κομμάτια
Για το φρυγανισμένο ψωμί
- 1 συσκευασία φρυγανισμένα ψωμιά, Χρυσός Μύλος
- Eλαιόλαδο, για το ράντισμα, ΑΡΧΑΪΚΑ
- Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Κανιά
Για τη βάση ντομάτας:
- 3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 12 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1-2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο, ACENTINO
- Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τις γαρνιτούρες
- Φύλλα ρόκας, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
- Παρμεζάνα, σε λεπτές νιφάδες
- Τυρί γκοργκοντζόλα, LOVILIO
- Ζαμπόν ωρίμανσης, ESPANA
- Ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, BARESSA και ρίγανη Mikado
Μέθοδος παρασκευής
- Βάλτε όλα τα υλικά, που θα χρειαστούμε, για τη βάση ντομάτας σε ένα μπολ και αφήστε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Το μείγμα μπορεί να ετοιμαστεί και μια μέρα πριν και να μπει στο ψυγείο.
Για τη συναρμολόγησή της μπρουσκέτας
- Τοποθετήστε τα φρυγανισμένα ψωμιά επάνω σε ένα δίσκο. Τοποθετήστε ένα φύλο ρόκας για βάση και βάλτε τη ντομάτα με ένα κουτάλι της σούπας.
- Γαρνίρετε με τις τέσσερις γαρνιτούρες (Τυρί γκοργκοντζόλα, Ζαμπόν ωρίμανσης, και ελιές πράσινες)