Ντομάτες ψητές με αυγά φούρνου και μυρωδικά

47 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

40 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. (4 μεγάλες) ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 κ.γ. αλάτι (5 γρ.) Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 4 μέτρια αυγά

Για το τελείωμα

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό, βασιλικό ή σχοινόπρασο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 22-24 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνετε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο.
  3. Κόβετε τις ντομάτες σε σφήνες (wedges) και τις τοποθετείτε στο ταψί.
  4. Μέσα στο ταψί τοποθετείτε επίσης το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήνετε για 30-35  λεπτά ή μέχρι οι ντομάτες να πάρουν χρώμα.
  6. Μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες σπάζετε ένα-ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια.
  7. Αφού ψηθούν οι ντομάτες, αφαιρείτε το σκεύος από τον φούρνο και σχηματίζετε  «φωλίτσες» μέσα στις ντομάτες. Τοποθετείτε προσεκτικά πάνω τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώνετε.
  8. Βάζετε πίσω το ταψί στο φούρνο και ψήνετε ξανά για 5-7 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά στο βαθμό που εσείς επιθυμείτε (μπορείτε να τα αφήσετε μελάτα ή να ψηθούν εντελώς).
  9. Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο. Ανασηκώστε το λαδόχαρτο τοποθετείτε προσεχτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  10. Πασπαλίζετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.
X