Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με φάβα και μπακαλιάρο
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
6
Μερίδες
*****
Βαθμός Δυσκολίας
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (60γρ. καθαρισμένο)
- 2 κ.γ αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 250γρ. μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους ή 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- 80γρ. ψημένη φάβα Φενεού, άροσις
- 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- φρέσκο μαύρο πιπέρι, Kania
- 80γρ. μπακαλιάρο βραστό, Ocean Sea (130γρ. κατεψυγμένο)
- 60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 2 κ.γ. baking powder, Belbake
- 250γρ. φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε τον μπακαλιάρο και στραγγίστε. Όταν κρυώσει πολτοποιήστε τον σε ένα μπλέντερ. Το ίδιο κάνετε και με τη φάβα.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε το καλά με το κρεμμύδι τρίβοντάς το επάνω στα τοιχώματα. Αφήστε το για 5 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του κρεμμυδιού.
- Ακολούθως προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε τις καλά με το κρεμμύδι.
- Στη συνέχεια προσθέστε τη φάβα, τον βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και τον μπακαλιάρο. Ανακατέψτε καλά.
- Τέλος προσθέστε το αλεύρι με το baking powder και ανακατέψτε. Ο χυλός θα πρέπει να είναι σφικτός αλλά να βγαίνει εύκολα από το κουτάλι.
- Σε ένα ξέβαθο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι (βαθύ τηγάνισμα). Προσθέστε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά και σχηματίστε τα έξι κεφτεδάκια.
- Τηγανίστε τα κεφτεδάκια περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βάλτε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.