Υλικά για την μαρέγκα/ 6 μαρέγκες των 10 εκατοστών ή μια μεγάλη 20 εκατοστών
- ½ φλιτζ. (120γρ.) ζουμί από ψημένα ρεβίθια, TERRANEA
- ½ κ.γ λεμόνι ή λευκό ξίδι, Pason
- 1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική, Belbake
- 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour), κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι βανίλια, Belbake
Επιπλέον υλικά
- χτυπημένη κρέμα γάλακτος, Milbona
- φρέσκα εποχιακά φρούτα της επιλογής σας κομμένα σε φέττες
Μέθοδος παρασκευής:
Για το ρεβιθόζουμο “aquafava”:
- Μουλιάστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα σε κοχλαστό νερό. Πετάξτε το νερό που μουλιάσατε και ξεπλύνετε καλά.
- Βάλτε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και προσθέστε νερό που τα καλύπτει 3 δάκτυλα. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν και ψηθούν τα ρεβίθια.
- Σουρώστε τα ρεβίθια και κρατήστε ½ φλιτζ. νερό (120γρ.). Αυτό είναι το ρεβιθόζουμο (aquafava) που χρειάζεστε.
- Αφού κρυώσει, σιγουρευτείτε πως η πυκνότητα του υγρού θα είναι σαν αυτή του ασπραδιού.
Για τη μαρέγκα:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 135°C (μετά θα χαμηλώσετε τη θερμοκρασία). Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Χτυπήστε στο μίξερ σε ψηλή ταχύτητα με το σύρμα, το ζουμί με τον χυμό λεμόνι έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Θα χρειαστεί περίπου 6 λεπτά.
- Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε σιγά-σιγά την ζάχαρη.
- Ψηλώστε ξανά την ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να γυαλίσει το μείγμα (περίπου 3 λεπτά).
- Ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και τη βανίλια και ανακατέψτε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
- Με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζα), μεταφέρετε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά, αστερωτή μύτη και σχηματίστε πάνω σε λαδόκολλα κύκλους διαμέτρου 10 εκ.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ΑΜΕΣΩΣ χαμηλώστε το φούρνο στους 120°C.
- Ψήστε στους 120°C για 1 ½ ώρα.
.
Για το στόλισμα/ συναρμολόγηση:
- Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, γεμίστε τις με κουταλιές από τη χτυπημένη κρέμα και τα φρέσκα εποχιακά φρούτα της επιλογής σας.