Πίτα με μαριναρισμένα θαλασσινά και σαφράν Deluxe

25'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες

  • 750γρ. νερό, Milbona
  • 1 γρ. σαφράν, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο ή μαργαρίνη, Milbona
  • 125γρ. φακελάκι πατάτα πουρέ, Harvest Basket

 

Για τη γέμιση

  • 300γρ. ανάμεικτα θαλασσινά κατάψυξης μαριναρισμένα, Deluxe
  • 350γρ. ανάμεικτα λαχανικά με μπιζέλι, καρότο και αγκινάρα, Vegeterra
  • 1 κ.γ πιπέρι, Kania
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. κρύο νερό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε 750γρ. νερό μαζί με το σαφράν, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι το σαφράν να βγάλει το χρώμα του.
  2. Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε ξανά.

Για τη γέμιση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής.
  2. Όταν ετοιμαστούν τα υλικά, πάρτε μία μέτρια κατσαρόλα και προσθέστε μέσα τα ανάμεικτα θαλασσινά Deluxe. Σκεπάστε με ένα πώμα και βράστε στη χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεπαγώσουν τα θαλασσινά (εάν υπάρχει χρόνος, ξεπαγώστε από την προηγούμενη μέρα).
  3. Στη συνέχεια, προσθέστε μέσα το μπιζέλι, το καρότο, το σέλινο, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και βράστε για ακόμη δύο λεπτά.
  4. Διαλύστε το καλαμποκάλευρο μαζί με το νερό και προσθέστε το μέσα στο μείγμα με τα θαλασσινά. Ψήστε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα.
  5. Ρίξτε το μείγμα του ψαριού σε ένα πυρίμαχο σκεύος (20 εκ.) και από πάνω απλώστε τον πουρέ πατάτας χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Ψήστε για 15’ στους 200°C ή μέχρι να ροδίσει η πατάτα. Εάν χρειάζεται μπορείτε να ροδίσετε τη πίτα και στο γκριλ του φούρνου (broiler).
  7. Αφήστε να κρυώσει η πίτα για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
X