Υλικά για 4 άτομα
Για την παέγια
- 4κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 2 χωριάτικα λουκάνικα ΑΓΡΟΙΚΙΑ κομμένα σεφέτες
- 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σεκυβάκια
- 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
- 200γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών, Terranea
- ½ συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη, Freshona
- 1 συσκευασία (1 γρ.) σαφράν, Deluxe
- 500ml ζεστό ζωμό λαχανικών, Kania
- 1 συσκευασία (450γρ.) γαρίδες καθαρισμένες με ουρά, Ocean Sea
- 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Ετοιμάστε το ζωμό: Σε 500ml νερό προσθέστε ένα κύβο ζωμό λαχανικών και βράστε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε το λουκάνικο σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
- Προσθέστε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίστε να σοτάρετε.
- Μετά από ένα λεπτό προσθέστε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τη ντομάτα, το ζωμό και το σαφράν. Ανακατέψτε ξανά και χαμηλώσετε τη φωτιά.
- Μαγειρέψτε τορύζι χωρίς να το ανακατεύετε.
- Λίγο πριναπορροφήσει τα υγρά του προσθέστε επάνω στο ρύζι τις γαρίδες, τα λουκάνικα και πιέστε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρά.
- Δυναμώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάστε το με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.