Παγωτό λίτσι

120

Χρόνος Παρασκευής

0'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

· 50 ml γάλα ρυζιού, Venondo

· 50 γρ. σιρόπι λίτσι (από την κονσέρβα)

· 1 κ.γ. (5 γρ.) κόμμι ξανθάνης (xanthan gum)

· 250γρ. κατεψυγμένα λίτσι

Για τη γαρνιτούρα και το σερβίρισμα

· Βρώσιμα ροδοπέταλα

· Λεπτά μπισκότα βουτύρου

· Δυόσμο

· Σιρόπι από την κονσέρβα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Πάρτε μια κονσέρβα λίτσι και στραγγίστε την. Κρατήστε το σιρόπι για τη συνταγή και το σερβίρισμα.

2. Τοποθετήστε τα λίτσι στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον.

3. Ενώ παγώνουν τα λίτσι τοποθετήστε το σιρόπι της κονσέρβας σε ένα κατσαρολάκι και βράστε μέχρι να συμπυκνωθεί (να ελαττωθεί στο μισό). Αφού ελαττωθεί το σιρόπι, τοποθετήστε το στο ψυγείο να παγώσει καλά.

4. Αφού παγώσουν τα λίτσι, προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ (επεξεργαστή τροφίμων) και αλέστε καλά.

5. Τοποθετήστε το παγωτό μέσα σε παγωμένα μπολάκια.

6. Γαρνίρετε με επιπλέον σιρόπι, μπισκότα, βρώσιμα ροδοπέταλα και δυόσμο.

X