Παστέις ντε νάτα (“Pastéis de nata”)

25

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

• ½ (425 γρ.) συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.) | kardis

 

Για την κρέμα:

• 400 γρ. γάλα φρέσκο

• 125 γρ. λευκή ζάχαρη | Belbake

• 3 κρόκοι αβγών | νώμα

• 1 κ.σ. κορν φλάουρ

• ½ φακελάκι βανίλια σκόνη ή 1 κ.γ. πάστα βανίλιας

• 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη | kania

 

Για τη γαρνιτούρα και το σερβίρισμα:

• Ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη (όσο χρειαστεί)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για την κρέμα:

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και τη ζάχαρη.

2. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με το κορν φλάουρ, τη βανίλια και την κανέλα, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

3. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα του γάλακτος μέσα στους κρόκους και ανακατέψτε καλά.

4. Σουρώστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα όπου βράσατε το γάλα.

5. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για 1 λεπτό.

 

Για τη ζύμη:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε ή λαδώστε μια φόρμα με 12 θήκες για κάπκεϊκ ή μάφιν.

2. Ανοίξτε ελαφρώς το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.

3. Στη συνέχεια κόψτε το φύλλο με ένα ποτήρι ή με κουπάτ (10-12 εκ.).

4. Μεταφέρτε τη σφολιάτα στη βουτυρωμένη φόρμα. Πιέστε τη ζύμη στα τοιχώματα και τρυπήστε με ένα πιρούνι.

5. Στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα με το γάλα σε όλες τις θήκες.

6. Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

7. Αφαιρέστε τα γλυκά από τις φόρμες.

8. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

X