Πικάντικη μους κολοκάσι και αναρής, τραγανή κυπριακή πίτα, καπνιστή λούντζα, μαρμελάδα σύκο

30'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 4 κυπριακές πίτες μίνι, νώμα

 

Για το μούς

  • 100γρ. αναρή ανάλατη, νώμα
  • 100γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona
  • 100γρ. πουρέ κολοκάσι (από τη συνταγή 4)
  • Αλάτι, νώμα
  • Πιπέρι, νώμα

 

Για την γαρνιτούρα

  • Ένα αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Μαρμελάδα σύκο ή βερίκοκο
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Μοιράστε την κάθε πίτα στη μέση και μετά κόψτε τις διαγώνια στα δύο σε λεπτές φέτες (τρίγωνο).
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Ετοιμάστε το μούς τυριού βάζοντας όλα τα τυριά μαζί με το μους μαζί στον επεξεργαστή τροφίμων.
  5. Κόψτε την λούντζα σε ανάλογα σχήματα όπως την πίτα (τρίγωνο).
  6. Αλείψτε τις πίτες με μία πολύ λεπτή στρώση με μούς τυριού.
  7. Τοποθετήστε επάνω μια φέτα καπνιστή λούντζα.
  8. Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ κάντε ροζέτα με το μους τυριού.
  9. Γαρνίρετε με αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι, φρέσκο θυμάρι, μαρμελάδα σύκο ή βερίκοκο και πασπαλίστε με την γλυκιά πάπρικα.
X