Πιλάφι Ατζέμ

20'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ. ψαχνό βοδινό (μαλακό κρέας), κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 50γρ. φιδέ, Combino
  • 300γρ. ρύζι parboiled, νώμα
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας, Kania
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 700ml ζεστό ζωμό βοδινό
  • 50γρ. σταφιδάκια, νώμα
  • 50γρ. πινόλια (κουκουνάρια) ή χαλεπιανό χοντροκομμένο
  • 1 κ.γ. πιπέρι, νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κρέας. Αφού ροδίσει καλά, αφαιρέστε το σε ένα μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάρατε το κρέας, προσθέστε ακόμη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  3. Αφού ροδίσει καλά το κρεμμύδι, προσθέστε μέσα τον φιδέ και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι, την κανέλα και τη δάφνη και σοτάρετε για ακόμη ένα λεπτό.
  5. Τέλος ρίξτε μέσα το ζωμό, το κρέας που σοτάρατε πριν, τα σταφιδάκια, τους ξηρούς καρπούς και το πιπέρι.
  6. Ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  7. Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
  8. Όταν ψηθεί το ρύζι, σκεπάστε με καθαρό ρούχο κουζίνας.
X