Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί (διαμ. 18cm)
- 150γρ (1/3 από τη συσκευασία) φύλλο κρούστας (μπακλαβά), KARDIS
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
- 200γρ ηλιανθέλαιο, Vita D’or
- 4 μέτρια (200γρ) αυγά
- 150γρ ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.γ γεμάτο (5γρ) baking powder
- 1 κ.γ κοφτό (5γρ) ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. φρέσκια βανίλια, Belbake
Σιρόπι
- 120γρ ζάχαρη, Belbake
- 40γρ νερό
- Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι (50γρ)
- ½ κ.σ. κομμάτι από φλούδα πορτοκαλιού
Επιλογές παγωτού για το σερβίρισμα
- Παγωτό καϊμάκι, Ballino
- Παγωτό με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι, Ballino
- Παγωτό βανίλια, Gelatelli
- Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα, Alesto
Μέθοδος παρασκευής
- Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί και μειωθεί η θερμοκρασία κρυώστε το στο ψυγείο.
- Ανοίξτε τα φύλλα του μπακλαβά σε ένα ταψί και αφήστε να στεγνώσουν και να σκληρύνουν για 1 ώρα το λιγότερο. Στη συνέχεια, θρυμματίστε τα με τα χέρια σας σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα. Κτυπήστε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά και να φουσκώσουν λίγο.
- Προσθέστε μέσα το θρυμματισμένο φύλλο του μπακλαβά και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε το μείγμα της πορτοκαλόπιττας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18 εκατοστών και ψήστε στους 165˚C για 40 λεπτά.
- Αφού τη βγάλετε από το φούρνο περιχύστε με κρύο σιρόπι.
- Αφήστε να απορροφήσει το σιρόπι για 10 λεπτά και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό της επιλογής σας και ψιλοκομμένο καρύδι.