Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί (διαμ. 18cm)

  • 150γρ (1/3 από τη συσκευασία) φύλλο κρούστας (μπακλαβά), KARDIS
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
  • 200γρ ηλιανθέλαιο, Vita D’or
  • 4 μέτρια (200γρ) αυγά
  • 150γρ ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.γ γεμάτο (5γρ) baking powder
  • 1 κ.γ κοφτό (5γρ) ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. φρέσκια βανίλια, Belbake

 

Σιρόπι

  • 120γρ ζάχαρη, Belbake
  • 40γρ νερό
  • Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι (50γρ)
  • ½ κ.σ. κομμάτι από φλούδα πορτοκαλιού

 

Επιλογές παγωτού για το σερβίρισμα

  • Παγωτό καϊμάκι, Ballino
  • Παγωτό με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι, Ballino
  • Παγωτό βανίλια, Gelatelli
  • Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα, Alesto

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί και μειωθεί η θερμοκρασία κρυώστε το στο ψυγείο.
  2. Ανοίξτε τα φύλλα του μπακλαβά σε ένα ταψί και αφήστε να στεγνώσουν και να σκληρύνουν για 1 ώρα το λιγότερο. Στη συνέχεια, θρυμματίστε τα με τα χέρια σας σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα. Κτυπήστε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά και να φουσκώσουν λίγο.
  4. Προσθέστε μέσα το θρυμματισμένο φύλλο του μπακλαβά και ανακατέψτε.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα της πορτοκαλόπιττας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18 εκατοστών και ψήστε στους 165˚C για 40 λεπτά.
  6. Αφού τη βγάλετε από το φούρνο περιχύστε με κρύο σιρόπι.
  7. Αφήστε να απορροφήσει το σιρόπι για 10 λεπτά και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει.
  8. Κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό της επιλογής σας και ψιλοκομμένο καρύδι.
X