Πουτίγκα με ταλιατέλες και γλυκό του κουταλιού

120'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 4 μπολάκια των 190γρ.

  • 2 φωλιές ταλιατέλες (100γρ.), Combino
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 300γρ. νερό
  • 45γρ. ζάχαρη, Belbake
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
  • 500γρ. γάλα κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. (24γρ.) άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
  • 6 κ.σ. (42γρ.) κρύο νερό

 

Για το σερβίρισμα

  • Αλεσμένη κανέλα, Kania
  • Γλυκά του κουταλιού ή 4 κ.γ. μαρμελάδα, νώμα
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μπολ σπάστε τα ζυμαρικά με το χέρι μέχρι να έχετε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό με το αλάτι. Αφού το νερό κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά πολύ καλά).
  3. Αφήστε τα ζυμαρικά στο νερό για ακόμη 4-5 λεπτά μέχρι να τραβήξουν και άλλο νερό.
  4. Αφού τα ζυμαρικά μαλακώσουν και ψηθούν, ρίξτε μέσα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατέψτε. Αφήστε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά.
  5. Παράλληλα, διαλύστε το άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ) σε 6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.
  6. Αφού κοχλάσει το γάλα με τα ζυμαρικά, ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και ανακατέψτε ξανά.
  7. Συνεχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
  8. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και μοιράστε το σε 4 μπολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα.
  9. Αφού κρυώσει, τοποθετήστε το στο ψυγείο και παγώστε το για 2 ώρες περίπου.
  10. Λίγο πριν σερβίρετε, τοποθετήστε μια κουταλιά του τσαγιού μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού.
  11. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

 

 

 

X