Πράσινη σαλάτα με νιφάδες παρμεζάνας και γλυκό κάστανο

30'

Χρόνος Παρασκευής

0'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία (150γρ) σπανάκι φύλλα
  • 10 φύλλα μοβ ή πράσινο βασιλικό
  • 100γρ. νιφάδες παρμεζάνας, Deluxe
  • 100γρ. καρύδια, Alesto
  • 1 πράσινο κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες, κατά μήκος με τον αποφλοιωτή
  • ½ μικρή κουλούμπρα, κομμένη σε σπιρτόξυλα
  • 1 καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 1 παντζάρι βραστό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ κομμένο σε μοίρες
  • 100γρ. κρουτόν ή κριτσίνια, νώμα
  • 6 τεμάχια γλυκό κάστανο, Deluxe

 

Για τη βινέγκρετ μελιού με ρόδι:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, Deluxe
  • 2 κ.σ. ξύδι με ρόδι, Deluxe
  • 1 κ.γ. μέλι, νώμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Τοποθετούμε το σπανάκι σαν ένα στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα.
  3. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
  4. Γαρνίρουμε το σπανάκι με κρουτόνια, το τυρί, το γλυκό κάστανο και τα λαχανικά σε σχήματα.
  5. Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρουμε.
X