Πράσινο κάρυ κοτόπουλο

10'

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. λάδι, Vita dor
  • 1 κρεμμύδι ξηρό (λευκό ή κόκκινο) ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πράσινη πάστα κάρι, Vitasia
  • 400γρ. γάλα ή κρέμα καρύδας, Vitasia
  • 500γρ. μηροί κοτόπουλο κομμένοι σε λωρίδες, Του Χασάπη
  • 100γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών, Green Grocers
  • 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • Φρέσκα ​​φύλλα κόλιανδρο

 

Πράσινη πάστα κάρι

  • 1 κ.σ. κόλιαντρο
  • 2 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.γ. πάστα γαρίδας
  • 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 5 κόκκινα κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 5εκ. φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 6 φύλλα καφίρ
  • 3 λεμονόχορτα
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι

 

Συνοδευτικό ρύζι γιασεμί

  • 1 φλ.ρύζι γιασεμιού, Golden Sun
  • 1 1/3 φλ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πάστα του πράσινου κάρυ για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  4. Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο προσθέτουμε τα φασολάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με το συνοδευτικό ρύζι.

 

Συνοδευτικό ρύζι γιασεμί

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 1/3 φλιτζάνια νερό και το αλάτι.
  4. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Αφήστε για 9-10 λεπτά μισό-σκεπασμένο. Μην ανακατέψετε το ρύζι.
  6. Ακολούθως, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.
X