Ραβιόλια Κουλιντζιόνις «Culurgiones»

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 10 τεμάχια

 

Για τη ζύμη (100 γρ.):

  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Belbake
  • 25 γρ. σιμιγδάλι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 35 γρ. ζεστό νερό
  • 3 γρ. (½ κ.σ.) ελαιόλαδο, ΕΥ

 

Για τη γέμιση (150 γρ.)

  • 100 γρ. πατάτα βραστή, λιωμένη με πιρούνι
  • 40 γρ. πεκορίνο, τριμμένο, Milbona
  • 6 γρ. (1 κ.σ.) ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Για τη σάλτσα:

  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα, Combino
  • Φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Για τη ζύμη: Τοποθετήστε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  2. Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και ζυμώστε την μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
  3. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
  4. Για να κάνουμε τα κουλιντζιόνις: Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη σε λεπτό φύλλο.
  1. Κόψτε τη ζύμη σε κύκλους με ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκατοστών ή ένα ποτήρι.
  2. Μαζέψτε τη ζύμη και επαναλάβετε τη διαδικασία με το άνοιγμα της ζύμης μέχρι να έχετε 10 κύκλους.
  3. Βάζετε 1 κ.γ. (15 γρ.) γέμιση στη μέση και κατά μήκος, αλείψτε λίγο νερό γύρω γύρω.
  4. Ακολούθως, εσωκλείστε τη γέμιση στη ζύμη. Διπλώστε, τσιμπώντας, τη ζύμη κατά μήκος σχηματίζοντας ένα κλείσιμο πουβμοιάζει με μπλεξούδα. Τοποθετήστε τα κουλιντζιόνις επάνω σε δίσκο.
  5. Βράστε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό για3-5 λεπτά.
  6. Για το σερβίρισμα: Βράστε τη σάλτσα σε τηγάνι και σερβίρετε πάνω από τα ζεστά ζυμαρικά. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
X